Сторінкифуерг

середу, 28 березня 2018 р.

22 країни оголосили про висилку російських дипломатів

22 держави оголосили в понеділок про висилку російських дипломатів у зв'язку з "справою Скрипаля", інформує новину УкрМедіа.
Рішення про видворення російських дипломатів підтримали 16 країн Європейського союзу, а також США, Канада, Албанія, Македонія, Норвегія та Україна.

Так, влада ФРН вирішила вислати чотирьох російських дипломатів, Франція аналогічним чином висилає чотирьох дипломатів, Італія - двох дипломатів, Нідерланди - двох дипломатів, Данія - двох дипломатів, Іспанія - двох дипломатів, Швеція - одного дипломата, Фінляндія - одного дипломата, Угорщина - одного дипломата. Чехія висилає трьох російських дипломатів, а влада Польщі пообіцяли вислати чотирьох дипломатів. Також одного дипломата видворяє Хорватія, а ще одного Румунія.

У свою чергу Литва вирішила вислати трьох російських дипломатів. Крім цього, Латвія прийняла рішення про висилку другого секретаря російського посольства, а Естонія висилає аташе посольства Російської Федерації з оборони.
Таким чином, з території держав ЄС висилаються 33 російських дипломатів.
У свою чергу адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити генконсульство РФ в Сіетлі. При цьому представник держдепу Хизэр Нойерт підкреслила, що 12 осіб є оперативними співробітниками російської розвідки.
Канада також повідомила про висилку чотирьох дипломатів РФ. Також про висилку двох російських дипломатів оголосили в МЗС Албанії, одного - в МЗС Норвегії і ще одного - в МЗС Македонії.
Нарешті, президент України Петро Порошенко повідомив про видворення 13 російських дипломатів.
Разом з дипломатами, що висилаються з країн ЄС, іноземні держави заявили про видворення в понеділок всього 114 російських дипломатів. Слід зазначити, що раніше британська влади,положивши на Росію провину за отруєння в Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, вислали з Великобританії 23 російських дипломатів.
З урахуванням заходів Лондона, таким чином, з початку розслідування інциденту з отруєнням з С. Скрипаля, зарубіжні держави заявили про видворення 137 російських дипломатів.
Влада Ірландії, тим не менш, поки що заявляли про намір розглянути можливість висилки російських дипломатів на знак солідарності з Великобританією.
4 березня у Великобританії біля торгового центру у місті Солсбері з-за взаємодії з невідомим небезпечною речовиною постраждали працював на британську розвідку колишній полковник ГРУ С. Скрипаль і його дочка Юлія. Вони знаходяться в комі. За даними британського слідства, постраждалі були отруєні нервовопаралітичним речовиною "Новачок", нібито розробленого в Росії.
Росія всі звинувачення у зв'язку з "справою Скрипаля" заперечує і нагадує, що ще в 2017 році повністю знищила свою хімічна зброя.


Немає коментарів:

Дописати коментар