Сторінкифуерг

вівторок, 6 березня 2018 р.

Могерини обговорить у Києві Донбас і боротьбу з корупцією

В Україну приїде глава європейської дипломатії Федеріка Могерини
На наступному тижні глава європейської дипломатії планує відвідати Київ, щоб почути про антикорупційни реформи та ситуацію на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії, передає DW.
Зокрема, повідомляється, що 11-12 березня до Києва з робочим візитом прибуде верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини. Під час візиту глава європейської дипломатії має намір, зокрема, зустрітися з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та міністром закордонних справ Павлом Климкиным.

За інформацією джерела видання в Єврокомісії, голова європейської дипломатії хоче почути з перших вуст інформацію про стан реформ в Україні. Під час одного з ланчів вона також поспілкується з представниками громадянського суспільства, зокрема з тими, хто займається антикорупційною боротьбою. Серед головних тем обговорення під час візиту Федерики Могерини - і ситуація на Донбасі. У Києві в Могіріні запланована окрема зустріч з членами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) в Україні, а також міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишевим.
Програмою візиту передбачено також виступ представниці ЄС перед студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Востаннє Федеріка Могеріні відвідувала Київ в листопаді 2015 року в рамках поїздки країнами "Східного партнерства". 19 березня в Брюсселі відбудеться засідання Ради ЄС у закордонних справах, до участі в якій запросили і голову зовнішньополітичного відомства України Павла Клімкіна.
Нагадаємо, як повідомлялося раніше, глава зовнішньої політики ЄС збиралася відвідати Україну в березні, приблизно в той же час, коли міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять відносини між Україною та ЄС у Брюсселі. Серед тем обговорення планувалися: реформи в Україні, ситуація в окупованому Росією Криму і відносини з РФ.

Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/ukr/news/mogerini-obsudit-kieve-donbass-borbu-korruptsiey-1520260151.html

Немає коментарів:

Дописати коментар