Сторінкифуерг

четвер, 22 березня 2018 р.

На саміті ЄС обговорюватимуться питання економіки, Brexit та хіматаки у Солсбері

У Брюсселі розпочинається дводенне засідання Європейської ради, під час якого глави держав та урядів країн-членів ЄС обговорять актуальні політичні й економічні питання, а також застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері.
Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Крім того, деякі лідери можуть порушити питання щодо політичних наслідків президентських виборів в Росії. Натомість, як заявляють у дипломатичних колах, про зміну політики ЄС щодо РФ не йтиметься.
Планується, що Європейська рада ухвалить офіційні висновки стосовно застосування Росією хімічної зброї на території Великої Британії, в яких суворо засудить хімічну атаку у Солсбері та висловить повну солідарність з британським урядом.
Утім, лідери ЄС не планують порушувати питання про запровадження додаткових санкцій проти Росії у зв’язку із застосування хімічної зброї у Європі. Наразі немає формального запиту від офіційного Лондона щодо цього.
У питанні зовнішньої торгівлі Європейська рада основну увагу приділить можливим наслідкам та відповіді з боку ЄС на випадок набуття чинності рішенням Адміністрації президента США щодо запровадження мит у 25% на імпорт сталі та 10% на ввезення алюмінію. Як очікується, глави держав та урядів закликатимуть американську сторону продовжити діалог щодо зміцнення трансатлантичної єдності та уникнення можливої ескалації шляхом виключення з-під застосування протекціоністських заходів США експортерів сталі й алюмінію із країн ЄС
З питання Brexit лідери ухвалять керівні вказівки щодо рамкових відносин з Великою Британією після виходу держави зі Спільноти.
Європейська рада також планує позитивно оцінити актуальний прогрес у переговорному процесі щодо Brexit, зокрема домовленості про перехідний період, який триватиме з березня 2019 року по 31 грудня 2020-го.


Немає коментарів:

Дописати коментар