Сторінкифуерг

середу, 28 березня 2018 р.

Австрія, Словенія та Туреччина не вишлють дипломатів РФ

Багато країн в знак солідарності з Британією висилають дипломатів РФ
Також Болгарія і Кіпр вже заявили, що не будуть видворяти російських дипломатів, а Словаччина поки зайняла вичікувальну позицію, викликавши посла Росії.
Австрія, Туреччина і Словенія повідомили, що не висилатимуть дипломатів Росії на тлі інциденту в Солсбері, де був отруєний колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка, пише РИА Новости.
Представник австрійського уряду Петер Лаунскі-Тіффенталь заявив, що Відень має намір тримати відкритими канали діалогу з Москвою. "Ми не будемо вживати жодних заходів на національному рівні, ми не будемо висилати дипломатів. Причина для цього наступна: ми маємо намір тримати відкритими канали діалогу з Росією. Австрія є нейтральною країною і своєрідним мостом між Сходом і Заходом", - сказав він наголосивши, що Відень підтримує рішення про відкликання посла ЄС з Москви.
Прем'єр-міністр Словенії Міро Церар інформував, що його країна не буде висилати жодного російського дипломата або вживати інші подібні заходи.
Зазначимо, поки 11 країн - членів ЄС не оголосили про висилку дипломатів РФ. Крім Австрії, Словенії, Болгарії та Кіпру, які вже позначили свою позицію не йти проти Росії, досі мовчать про своє рішення Греція, Мальта, Люксембург, Бельгія, Ірландія, Португалія, а Словаччина обрала вичікувальну стратегію.
Також Анкара не має наміру вживати ніяких заходів стосовно Росії у зв'язку зі "справою Скрипаля.
"Криза з колишнім агентом стосується відносин РФ і Великобританії. Вони повинні вирішити це питання між собою. Туреччина не збирається приймати ніяких рішень щодо РФ в зв'язку з цим. У нас хороші відносини з Росією", - розповів віце-прем'єр Туреччини Бекір Боздаг журналістам.

Нагадаємо, раніше 16 країн Євросоюзу, а також США, Канада, Норвегія, Україна і низкаінших вирішили вислати російських дипломатів у зв'язку з інцидентом в Солсбері.

Немає коментарів:

Дописати коментар