Сторінкифуерг

понеділок, 26 березня 2018 р.

Єврокомісія захищає перед Європарламентом призначення нового генсека

Європейська комісія продовжує наполягати, що призначення нового генерального секретаря ЄК Мартіна Зельмаєра відбулося відповідно до усіх правил.
Про це йдеться у документі, підготовленому на запит Комітету Європарламенту з бюджетного контролю.

Єврокомісія відповіла на 134 запитання комітету, опублікувавши 80-сторінковий документ рівно о 3 годині ночі у неділю, коли Європа переводила годинники на літній час.
"У своїх відповідях Комісія підтверджує, що рішення про призначення пана Зельмаєра було прийнято у повній відповідності до Положень про службовців ЄС та Правил процедури Комісії", - йдеться у повідомленні.
Єврокомісія підтвердила, що її президент Жан-Клод Юнкер знав про план тодішнього генсека Александра Італьянера піти на пенсію вже у 2015 році і сказав про це своєму помічнику Зельмаєру.
Але в Єврокомісії заперечили твердження, що Юнкер та Зельмаєр у листопаді минулого року підготували план із зміщення Італьянера з посади.
У відповідях також зазначається, що технічно Зельмаєр не був підвищений, оскільки він залишається на тому ж рівні державної служби, як і раніше, і що він навіть погодився на пониження заробітної плати.
Минулого тижня під час дебатів на пленарному засіданні у Страсбурзі низка євродепутатів заявили, що процедура призначення Зельмаєра була недостатньо чесною та прозорою.
Конференція президентів Європарламенту (президент та лідери політичних груп) попросила Комітет з бюджетного контролю скласти та представити резолюцію, яка буде поставлена ​​на голосування на майбутньому пленарному засіданні в Страсбурзі (19 квітня).
У Брюсселі вже місяць вирують пристрасті щодо призначення Зельмаєра. Багатьох цікавить як несподівана відставка попереднього генсека Єврокомісії 21 лютого, так і надзвичайно швидке, як для бюрократії Брюсселя, призначення Зельмаєра, який тільки того ж дня отримав крісло заступника генсека.
Детальніше: https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/03/26/7079319/


Немає коментарів:

Дописати коментар