Сторінкифуерг

середу, 28 березня 2018 р.

Переміщення військ по території країн-членів ЄС і НАТО можуть спростити

ЄС планує до 2025 року створити Оборонний союз з НАТО
У зв'язку з цим, створений план дій по вирішенню питань у сфері переміщення військ по території країн-членів ЄС і НАТО. Про це повідомляє Reuters.
Зокрема, повідомляється, що Євросоюз планує до 2025 року створити Оборонний союз з НАТО. У зв'язку з цим, Європейський союз оприлюднив план дій по вирішенню проблемних питань у сфері переміщення військ по території країн-членів ЄС і НАТО. Також, як відзначається, ініціатива є частиною політики ЄС щодо створення Оборонного союзу в перспективі до 2025 року.

"План дій націлений сприяти військовій мобільності (переміщення військовослужбовців, військової техніки, матеріалів) у межах Євросоюзу і поза його. Спрощення переміщення військових підрозділів і засобів є важливим фактором для безпеки європейських громадян", - заявили в Єврокомісії.
Крім цього, план дій визначає ряд оперативних заходів, які стосуються спрощення, врегулювання та скасування перешкод для військової мобільності. Представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могерини зазначила, що питання забезпечення військової мобільності є важливим для поглиблення співпраці у сфері безпеки і оборони не тільки серед країн ЄС, але й одним з пріоритетів партнерства з НАТО. Нагадаємо, як повідомлялося раніше, постійне структуроване співробітництво з питань безпеки і оборони (PESCO) посилить НАТО, але не стане його конкурентом.


Немає коментарів:

Дописати коментар