Сторінкифуерг

середу, 7 березня 2018 р.

Ар'єв розповів, чим різняться підходи до санкцій проти Росії в Європі та США

У Європейському Союзі все більшої активності набувають політичні рухи, які виступають за скасування санкцій проти Росії та повернення їй права голосу в ПАРЄ, а у США залишаються послідовними та навіть посилюють тиск на Москву.
Про це розповів Укрінформу під час свого візиту до Вашингтона народний депутат України, віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв.
"На сьогодні нас найбільше хвилює те, що в Європі санкції проти Росії мають певну тенденцію до "розвороту", - зауважив український політик, коментуючи теми розмов у Вашингтоні з американськими партнерами.

Він уточнив, що в Європі можна спостерігати перемоги скептичних партій або партій з проросійськими поглядами, зокрема, в Італії, "що потім може мати потенційний вплив на прийняття рішень щодо продовження санкцій проти Росії". Крім того, за його словами, мають місце спроби "зробити "розворот" санкцій у Раді Європи, щоб зняти запроваджені обмеження проти російської делегації в ПАРЄ".
У цьому зв'язку існують певні ризики, зауважив політик. "Але щодо Сполучених Штатів я цілком впевнений у тому, що все відбувається в потрібному й справедливому напрямку", - сказав він.
Відповідаючи на запитання, чи порушуватиме він це питання на зустрічах у Вашингтоні, Ар'єв зауважив, що звісно це є темою для обговорень.
"На зустрічах у США ми будемо розповідати про цю ситуацію (із тенденціями щодо санкцій у Європі – ред.), й у цьому разі американські партнери мають розуміти ризики, які існують", - зазначив депутат.
Водночас, Володимир Ар'єв підкреслив, що під час зустрічей, що вже відбулися в американській столиці, він побачив повну підтримку України.
"Я багато разів їздив до Сполучених Штатів, коли був в опозиції. Зараз, на мій погляд, інтерес до України як ніколи великий, й крім того, підтримка – я ніколи дійсно ще не бачив такої підтримки України", - зауважив український політик.


Немає коментарів:

Дописати коментар