Сторінкифуерг

вівторок, 27 березня 2018 р.

США залишаються найважливішим торговельним партнером Євросоюзу

Незважаючи на протекціоністську політику, яку веде Вашингтон, Сполучені Штати залишаються найбільшим торговим партнером Євросоюзу. За підсумками 2017 року обсяг їхнього сукупного товарообігу в грошовому обчисленні склав 631 млрд євро, або 16,9% від загального обігу товаропродукції в ЄС.

Про це свідчать дані, які в понеділок, 26 березня, призводить європейське статистичне відомство Eurostat, як повідомляє DW. Другу позицію з 573 млрд євро (15,3%) займає Китай. На третій сходинці - Швейцарія (261 млрд євро і 7%).
Німеччина, в свою чергу, в 2017 році була найважливішою країною - імпортером товарів для 17 з 28 держав ЄС. Вартість ввезеної продукції склала 590,93 млрд євро. Експорт в країни європейського співтовариства перевищив 749 млрд євро.
У четвер, 22 березня, Вашингтон повідомив про своє рішення на час звільнити Євросоюз від мит на сталь і алюміній. Поряд з Брюсселем списку торговельних партнерів Вашингтона, на яких поширюватиметься режим нових тарифів, виключені Австралія, Південна Корея, Аргентина і Бразилія.
"Пауза у вступі нових мит буде діяти на час переговорів про остаточному числі країн-фігурантів списку, пояснили в американської адміністрації.

При цьому глави держав і урядів країн - членів ЄС закликають США до довгострокового зняття з Євросоюзу відповідних мит.

Детальніше читайте на УНІАН:
 https://economics.unian.ua/finance/10057577-ssha-zalishayutsya-nayvazhlivishim-torgovelnim-partnerom-yevrosoyuzu.html

Немає коментарів:

Дописати коментар