Сторінкифуерг

четвер, 22 березня 2018 р.

Британія намагається переконати ЄС вислати російських дипломатів

Мей буде намагатися переконати партнерів, що Росія є стратегічним ворогом, а не стратегічним партнером.
Великобританія буде намагатися переконати країни ЄС слідом за Лондоном також вислати російських дипломатів, для чого надає ключовим союзникам розвідувальні дані щодо отруєння екс-полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.
Британський прем'єр-міністр Тереза Мей буде стверджувати, що Росія є стратегічним ворогом, а не стратегічним партнером, яка представляє собою довгострокову загрозу національній безпеці для всіх країн ЄС.

"Британські чиновники кажуть, що світ, включаючи ЄС, повинен показати Росії, що перше використання нервового агента на європейській землі з кінця Другої світової війни не залишиться безкарним. Один з варіантів, обговорюваний між Великобританією і її союзниками, - це широка хвиля висилки російських дипломатів з посольств по всьому Заходу", - сказано в повідомленні.
Як повідомляв УНІАН, 20 березня 23 російських дипломатів, яких британський уряд вирішив вислати у відповідь на отруєння колишнього офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, покинули територію Великобританії. Прем'єр-міністр Тереза Мей назвала їх шпигунами.
Екс-розвідника Скрипаля і його дочку виявили 4 березня без свідомості на лавці в парку Солсбері на півдні Великобританії. Пізніше британські слідчі встановили, що їх отруїли нервовопаралітичним речовиною «Новачок», розробленою в Росії. 66-річний Скрипаль і його 33-річна дочка перебувають у лікарні в «критичному, але стабільному» стані.


Немає коментарів:

Дописати коментар